Bloemkoolcouscous

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
  • 2 Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  • 3 Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
  • 4 Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
  • 5 Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.

Bloemkoolcouscous is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcouscous met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous van bloemkool met wortel
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
30 min-
Bekijk recept
Varkensvlees met pancetta, bloemkoolcouscous en dragon
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcouscous met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous van bloemkool met wortel
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
30 min-
Bekijk recept
Varkensvlees met pancetta, bloemkoolcouscous en dragon
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept