Croque monsieur

4
15 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het brood. Snijd het brood in 8 sneetjes en rooster ze tijdens het voorverwarmen van de oven ca. 4 min.
  • 2 Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden totdat de bloem licht begint te kleuren (roux), dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en laat 5 min. op laag vuur koken tot bechamel.
  • 3 Bestrijk elk sneetje brood aan 1 kant met ½ el mosterd. Leg 4 sneetjes met de mosterdkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de bechamel en de kaas erover. Leg hierop een plak ham en dek af met de rest van de sneetjes brood met de mosterdkant naar onderen. Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

Croque monsieur is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Croque monsieur
28 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque monsieur met chorizo, manchego en piquillo
Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque-monsieur met buffelmozzarella
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Panini's op Ardense wijze
20 min
Bekijk recept

Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque monsieur
28 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept