1 Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open zijn. Laat ze in koud water liggen.
2 Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
3 Snijd ondertussen het brood in plakken. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen serveer met het stokbrood.
Mosselen met witte wijn is een recept van Albert Heijn