Kip met in wijn gestoofde prei & tijm

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het elastiek van de kip. Snijd de knoflook fijn. Maak met een lepel wat ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten net boven de poot en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote ruimte te creëren. Vul met de kruidenboter. Duw met je handen op het vel, zodat je de boter gelijkmatig verspreidt. Doe de citroenhelften in de holte van de kip. Bestrooi de kip met peper en het zeezout en leg met de borst naar onderen in de ovenschaal. Braad ca. 1 uur en 15 min. in de oven. Keer na 45 min.
  • 2 Verwijder na 1 uur oventijd de onderkant en het donkergroene deel van de prei. Snijd de prei in stukken van 3 cm, snijd de stukken in de lengte half in en spoel ze schoon onder koud stromend water.
  • 3 Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook, tijm en het laurierblaadje 1 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de prei, peper en eventueel zout toe. Laat afgedekt 20 min. op laag vuur stoven.
  • 4 Neem ondertussen de kip uit de oven en laat afgedekt 15 min. rusten. Serveer de kip met de gestoofde prei.

Kip met in wijn gestoofde prei & tijm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept