Zoete aardappelsoep

Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de chilipeper toe en bak een minuutje mee. Roer de garam masala en de kerrie er door. Snijd de zoete aardappels in blokjes en voeg toe aan de pan. Schep goed door zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden. Schenk de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de aardappels een minuut of 15 totdat ze zacht zijn geworden. Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) glad. Voeg de kokosmelk toe en warm even door. Voeg het sap van 1 limoen toe en wat verse koriander. Breng de soep eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout. Dien de soep op met een schep yoghurt en wat verse koriander. Dit recept is is afgeleid van een recept voor zoete aardappelsoep uit het kookboek Veg.

Zoete aardappelsoep is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept