"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","text":"Kook de kip een een pan met water in ca 15 minuten gaar. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de tomaten, ui, knoflook en aubergine in blokjes. Laat de kip uitlekken en trek de kip daarna met twee vorken (of mesjes) uit elkaar. Doe de stukjes kip in een ovenschaal en verdeel de ui en knoflook er over bestrooi met paprikapoeder, de helft van de oregano, kaneel en nootmuskaat en schep door elkaar. Giet de bouillon over de kip en schep daarna de aubergine en tomaat er over. Snijd de feta in blokjes en verdeel samen met de olijven over de ovenschotel. Bestrooi met een de andere helft van de oregano. Zet de schotel 25 minuten in de oven en leg de laatste 8 minuten de pitabroodjes, gesneden in punten, op de schotel. In plaat van de kip te koken en los te trekken kun je de kip ook in blokjes snijden en kort bakken in een koekenpan en het recept volgen vanaf foto "},{"@type":"HowToStep","text":"2. "}]}