Turkse bulgur salade

Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de bulger volgens verpakking of recept. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Laat de bulgur iets afkoelen en roer de olijfolie en tomatenpuree er door todat de bulgur een egale kleur heeft. Rasp de ui of snijd hem heel fijn en voeg toe. Voeg citroensap en een snufje zout toe. Roer de komkommer en tomaat er door. Maal de gegrilde paprika fijn in een keukenmachine (of gebruik kan en klare paprikapuree) en meng door de bulgursalade. Hak de peterselie grof en voeg samen met eventueel een paar chilivlokken toe. Laat de bulgursalade helemaal afkoelen. Dit recept kun je ook makkelijk van te voren bereiden en een halve of hele dag in de koelkast laten staan. Zo trekken alle smaken goed door elkaar. Je hebt verschillende soorten bulgur, oorspronkelijk gebruiken ze voor dit recept extra fijne bulgur (verkrijgbaar in de Turkse winkel) maar ik heb ‘gewone’ uit de supermarkt gebruikt voor dit recept. In Turkije word deze bulgursalade vaak gegeten op een blaadje sla maar is ook lekker bij bijvoorbeeld kofte.

Turkse bulgur salade is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept