Riverkreeft met mango chutney

6 
40 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
mango chutney: snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Vermeng alle ingredienten (behalve de mango) in een klein pannetje. Laat het geheel op laag vuur een beetje indikken. De kristalsuiker maakt het mengsel licht siroopachtig. Snijd de mango in zo fijn mogelijke blokjes. Zodra je mengsel dik genoeg is (dit duurt tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de grootte van je warmtebron) haal je deze van het vuur en voeg de mangoblokjes toe. Terwijl je de surimi salade gaat bereiden kan de chutney afkoelen.
Voorbereiding
salade: snijd de surimi en rivierkreeftenvlees zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, crème fraiche en citroensap toe. Schil de appel en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd de bieslookstengels fijn (knippen kan ook als je dit makkelijker vind) en meng alles samen. Breng op smaak met peper en zout. Presentatie op het bord kun je eindeloos mee variëren. Voor extra kleur heb ik extra bieslook en kleine komkommerblokjes gebruikt.

Riverkreeft met mango chutney is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept