1 Doe de couscous met het zout in een ruime schaal. Schenk er kokend water over. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
2 Snijd ondertussen de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit en doe in een kom. Knijp de sinaasappels uit boven de kom.
3 Schil de bieten. Houd de 3 kleinste van elke kleur apart en rasp de rest met de fijne rasp van de keukenmachine. Meng door de couscous. Schaaf de andere bietjes in de keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de bietenplakjes toe aan de sinaasappelpartjes en het sinaasappelsap.
4 Snijd de munt in dunne reepjes. Meng ⅔ van de munt door de couscous met mierikswortel en de olie. Schep de bietenplakjes, sinaasappelpartjes en het sap door de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Meng de rest van de mierikswortel en munt door de yoghurt en serveer apart bij de couscous.
Couscoussalade met biet en sinaasappel is een recept van Albert Heijn