1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de bospeen in de lengte. Doe het citroensap, de bospeen, ⅓ van de boter, de gembersiroop, het water, (versgemalen) peper en eventueel zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 13 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
2 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
3 Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
4 Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng door de abrikozenconfiture. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
5 Bestrooi de wortels met het citroenrasp en serveer met de karbonades, aardappelpuree en abrikozenjam.
Karbonades met citroenworteltjes is een recept van Albert Heijn