1 Halveer voor de salade de krieltjes, kook ze in 15 min. gaar en giet af. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
2 Rasp de gele schil van de citroen. Doe met de olijfolie, het zeezout, de knoflook, broccoli en pijnboompitten in de keukenmachine en maal ca. 10 sec. tot een grove pesto. Meng de broccolipesto met de krieltjes in de pan.
3 Meng de bloem, maïzena en het mineraalwater in een ruime kom. Verhit de arachideolie in een grote pan. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestuif ze met wat bloem. Schud het overtollige bloem van de filets en wentel ze een voor een door het beslag.
4 Laat de scholfilets met behulp van een keukentang of schuimspaan voorzichtig in de hete olie zakken. Bak de filets in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
5 Haal de scholfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lekkerbekjes met de krieltjessalade.
Lekkerbekje met broccolipesto is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Bistecca ai ferri con conchiglioni al pesto di broccoli (schelpenpasta met broccolipesto en runder entrecote)