1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.
2 Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.
3 Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.
4 Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.
5 Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.
Pittige kip met Mexicaanse rijst is een recept van Albert Heijn