Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
  • 3 Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
  • 4 Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.

Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grillkarbonade met linzensalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept