1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie, de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
2 Verdeel de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de bloemkool 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.
3 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, het brood, de rest van de kaas en 3 el olie tot kruim.
4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
5 Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Schep in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Zet ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Gegratineerde bloemkoolstamp is een recept van Albert Heijn