1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.
2 Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
4 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Snijd 1 helft in parten. Giet de broccoli af en schep het citroenrasp erdoor. Verdeel de rijst, goulash en broccoli over 4 borden en serveer met de citroenparten.
Goulash met rijst en broccoli is een recept van Albert Heijn