2 Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.
3 Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie peper en eventueel zout over de groenten. Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groenten om.
4 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de sinaasappel uit. Roer de couscous los met een vork en meng met het sinaasappelsap, de kipreepjes en geroosterde groenten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Couscous met geroosterde groenten is een recept van Albert Heijn