Rijstepap met kersen

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat de risotto 30 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig. Voeg eventueel extra melk toe als de pap te dik wordt. Verwijder na 30 min. de kaneelstokjes.
  • 2 Laat de kersen uitlekken, maar vang 4 el vocht op. Doe dit vocht met de kersen in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe. Laat 2 min. zachtjes doorkoken en vervolgens even afkoelen. Serveer over de lauwwarme rijstepap.

Rijstepap met kersen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept