Limburgs zoervleisj

4
15 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de azijn, laurier, kruidnagels, 300 ml water, peper en zout tot een marinade. Snijd het vlees in grote stukken en leg erin. Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast. Neem het vlees uit de marinade, laat uitlekken en dep droog. Bewaar de marinade. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
  • 2 Verhit 1/3 boter in een braadpan. Bak het vlees in 3 min. rondom aan. Voeg de marinade toe. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui lichtbruin. Doe bij het vlees. Laat met de deksel op de pan 2 uur op laag vuur sudderen. Schep regelmatig het schuim eraf.
  • 3 Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan het vlees als het zacht en gaar is. Roer tot een gladde saus. Voeg de stroop, peper en zout toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.

Limburgs zoervleisj is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Erik van Loo's zoervleisj
3uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Origineel Nederlands - Limburgs ZOERVLEISJ (
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoervleisj
Bekijk recept

Limburgs zuurvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofvlees op z'n Limburgs
1,545 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn op z'n Limburgs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs Zuurvlees
0 min
Bekijk recept