1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus het venkelzaad in de vijzel en schep om met 4 el olie en het zeezout. Breng op smaak met peper.
2 Schil de winterpeen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook. Doe de aardappelen, groenten en knoflook in de grote ovenschaal en schep om met de venkelolie. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om.
3 Meng ondertussen de hazelnoten met de rest van de olie, de kaneel en kerrie in de kleine ovenschaal. Rooster ca. 10 min. boven in de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
4 Neem de groenten uit de oven en pel de knoflook. Stamp de groenten en knoflook grof. Meng de boter en melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de hazelnoten.
Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten is een recept van Albert Heijn