Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus het venkelzaad in de vijzel en schep om met 4 el olie en het zeezout. Breng op smaak met peper.
  • 2 Schil de winterpeen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook. Doe de aardappelen, groenten en knoflook in de grote ovenschaal en schep om met de venkelolie. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om.
  • 3 Meng ondertussen de hazelnoten met de rest van de olie, de kaneel en kerrie in de kleine ovenschaal. Rooster ca. 10 min. boven in de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 4 Neem de groenten uit de oven en pel de knoflook. Stamp de groenten en knoflook grof. Meng de boter en melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de hazelnoten.

Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Romige hutspot met uitsmijter kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hutspot met gebakken uitjes en kip
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept