1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
2 Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.
3 Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.
Pittige speklapjes uit de oven is een recept van Albert Heijn