1 Kook de krieltjes in 10 min. beetgaar. Verhit olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 10 min. rondom bruin. Snijd de onderkant van de witlof. Snijd het lof in ringen.
2 Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verwijder met een mes de schil en het witte vlies. Verwijder ook de schil en het vlies van een 2e sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er tussenuit. Vang het sap op. Doe het sap en de partjes bij het lof.
3 Snijd de peterselie fijn. Meng de yoghurtmayonaise met de fijngesneden peterselie, peper en zout. Roer de dressing door de witlofsalade.
4 Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan. Laat het vlees op een bord 5 min. afgedekt rusten.
5 Doe ondertussen de appelmoes in een steelpan. Schil en rasp 3 cm verse gember. Meng de gember met het sinaasappelrasp door de appelmoes. Verwarm de saus in 2 min. al roerend op laag vuur (laat niet koken).
6 Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel over de borden en serveer met de saus, krieltjes en witlofsalade.
Varkenshaas met appel-gembersaus is een recept van Albert Heijn