1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten en pomodori in kwarten en de tenen knoflook uit het potje in plakjes.
2 Doe samen met de azijn en 4 el olie uit het potje pomodori in de braadslee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Zet de braadslee in de oven en rooster ca. 15 min.
3 Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Fileer de forellen, dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi met peper.
4 Vouw de filets dubbel en wikkel er een courgettelint en een plak ham om. Snijd de rest van de courgettelinten in de lengte in lange repen van ½ cm breed.
5 Neem na 15 min. de braadslee uit de oven en schep het tomatenmengsel om. Leg de forelfilets erop en bak nog 10 min.
6 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de rest van de courgettelinten toe. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Giet de pasta af. Schep om met de geroosterde tomaten. Serveer met de forel en het basilicum.
Forelfilets gewikkeld in courgette en ham met pappardelle is een recept van Albert Heijn