1 Snij de tomaten in 8 stukken en haal het harde stukje eruit. Snij de ui en winterpeen in kleine blokjes.
2 Maak 2 eetlepels olie warm in een soeppan op laag vuur. Doe de tomatenpuree erbij en roer 1 minuut. Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en doe er daarna de ui, winterpeen en een beetje peper en zout bij. Bak 5 minuten tot de ui zacht is.
3 Haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Doe ze met de bouillonblokjes, tomaten, suiker en het kokende water bij de groenten. Laat 15 minuten zachtjes koken.
4 Haal ondertussen met een mesje het vel van de worsten, snij het vlees in stukjes en doe in een kom. Maak er met een beetje natte handen balletjes van. Maak 2 eetlepels olie in een koekenpan warm en bak de balletjes in 5 minuten helemaal bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart op een bord.
5 Haal de pan van het vuur en maak de soep met een staafmixer helemaal glad. Voorzichtig want het is heet. Doe de balletjes erbij en zet de pan nog 3 minuten op laag vuur. Schep de soep in 4 kommen en leg er eventueel blaadjes peterselie op. Eet smakelijk!