Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  • 3 Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng de rest van de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee. Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.
  • 4 Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.

Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept