1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bieslook fijn. Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 10 min. krokant. Neem uit de oven en breek in stukjes.
2 Kook ondertussen de tuinerwten en pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen 20 g boter in een koekenpan en bak de schelpen op middelhoog vuur in 4 min. bruin. Keer halverwege. Draai het vuur laag en voeg de rest van de boter, de sjalot en saffraan toe. Fruit 1 min.
3 Neem de schelpen uit de pan. Meng de pasta met het achtergebleven bakvet. Voeg de tuinerwten toe. Schep op de borden, verdeel de ham en schelpen erover en bestrooi met de bieslook en versgemalen peper.
Pasta met sint-jakobsschelpen en saffraanboter is een recept van Albert Heijn