1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
2 Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de ovenrub over de vis en druk aan. Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
3 Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.
4 Halveer de romaatjes en voeg toe aan de uien en dressing. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.
Kruidige schelvis uit de oven is een recept van Albert Heijn