1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven het midden van de oven in ca. 20 min. knapperig. Schep regelmatig om.
2 Leg ondertussen de kip in de ovenschaal. Maal de kaaskoekjes met 15 g peterselie, olie en de helft van de noten in de keukenmachine fijn. Verdeel over de kip en druk aan. Zet de friet onder het midden van de oven en bak de kip boven het midden in 10 min. gaar.
3 Laat de appeltjes uitlekken, vang het sap op. Snijd de appeltjes in gelijke partjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak hierin de appelpartjes met 3 el sap 2 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de appelmoes toe. Laat 2 min. koken. Bestrooi de appelsaus met de rest van de noten en serveer met de krokante kip en friet. Garneer met de rest van de peterselie.
Krokante kip, groentefriet en appelsaus is een recept van Albert Heijn