Wortelkoekjes

20
45 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Teken op het karton een wortel (met loof) van 10 cm lang en 6 cm breed. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Zeef de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout boven een kom. Voeg de suiker en boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Splits het ei en voeg de dooier toe aan het deeg; het eiwit wordt niet gebruikt. Rasp de wortels en laat uitlekken. Voeg de havermout, kokos en wortel toe aan het deeg. Kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  • 3 Leg een stukje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Leg het wortelsjabloon erop en snijd eromheen, zodat je een mooie wortel uit het deeg krijgt. Herhaal met de rest van het deeg. Zorg op de bakplaat voor 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de wortelkoekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster, dit duurt 30 min.
  • 4 Meng een rode en gele kleurstift tot een oranje kleur. Versier de afgekoelde wortelkoekjes met het zelfgemaakte oranje glazuur en het groene glazuur uit het pakket.

Wortelkoekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelkoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelkoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wortelkoekjes
40 min
Bekijk recept

Wortelkoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelkoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wortelkoekjes
40 min
Bekijk recept