1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop met een mixer de eieren met de rietsuiker in 5 min. dik en luchtig. Spatel het bakmeel en de koekkruiden erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en spatel het rasp door het beslag.
2 Bekleed de braadslee met bakpapier en verdeel hierover het beslag. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
3 Bestrooi een vel bakpapier met de fijne kristalsuiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe. Verwijder het bakpapier waar de cake op is gebakken. Rol het deeg strak op met het bakpapier met suiker. Draai de zijkanten van het papier dicht, als bij een snoepje. Laat 1 uur afkoelen.
4 Meng 300 g yoghurt met 75 g snackfruit, de kokos en de helft van de vanillesuiker. Rol de deegrol weer voorzichtig uit en bestrijk met het yoghurtmengsel. Laat 3 cm aan het einde van de korte kant onbedekt. Rol de cake weer op, maar zonder papier.
5 Meng de rest van de yoghurt met de rest van de vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk rondom gelijkmatig met de vanilleyoghurt. Bestrooi met de rest van het snackfruit of maak daar mooie kerstvormpjes mee.
Kerstrol met Griekse yoghurt is een recept van Albert Heijn