1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
2 Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
3 Snijd de courgette in de lengte in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas. Snijd de chorizo in blokjes.
4 Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg al kloppend de melk toe.
5 Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag. Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.
6 Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.
Hartige cake met chorizo is een recept van Albert Heijn