2 Halveer de zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar.
3 Snijd de champignons zeer fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
4 Leg de gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm.
5 Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet.
6 Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom. Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
7 Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington.
8 Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt.
9 Bak de wellington ca. 25 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken.