1 Verhit de olie in een hapjespan en bak de groene kool met prei en peen 1 min. op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in 8 min. stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng het citroenrasp, -sap en de salie door de zuivelspread en breng op smaak met peper.
3 Giet de tagliatelle af en vang een kopje van het kookvocht op. Laat de zalm uitlekken. Doe de pasta met het kopje kookvocht, het zuivelspreadmengsel en 2/3 van de zalm terug in de pan en schep om. Serveer met de groenten en garneer met de rest van de zalm.
Tagliatelle met zalm en kool is een recept van Albert Heijn