Mini-oliebollen met cranberry

50
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het fruit in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 15 min. staan. Giet af.
  • 2 Verwarm ondertussen voorzichtig de karnemelk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm. Doe de gist en suiker in een kom. Roer de karnemelk erdoor.
  • 3 Zeef de bloem boven een kom. Klop het ei los in een diep bord.
  • 4 Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Schenk hier het gistmengsel en het ei in. Voeg het zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag.
  • 5 Snijd het fruit grof en hak de pistachenoten grof. Meng door het beslag. Dek af met een warme, lichtvochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  • 6 Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Doop 2 eetlepels in de olie en schep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot van het beslag. Bak er max. 6 per keer in 3 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met poedersuiker.

Mini-oliebollen met cranberry is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept