Quiche met geitenkaas

8
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.
  • 2 Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.
  • 3 Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.
  • 4 Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Quiche met geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept