Zoete aardappel en vijg

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn naaltjes , olie en het spek. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  • 3 Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.

Zoete aardappel en vijg is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept