Mini-gehaktwellingtons met cashewnoten

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de cashewnoten grof. Pureer de doperwten met de helft van de cashewnoten in het bakje van de staafmixer. Meng het gehakt met de helft van het ei en de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen gelijke worstjes van naar het aantal personen.
  • 2 Snijd het bladerdeeg in gelijke stukken naar het aantal personen. Leg op elk stuk 2 plakken ham. Laat de plakken elkaar overlappen en zorg dat er rondom een randje deeg vrij blijft. Verdeel de erwtenpuree over de ham en leg er de gehaktworstjes op. Rol de pakketjes op en zorg dat het deeg goed rond de vulling sluit.
  • 3 Klop het overgebleven ei los met een vork en bestrijk er met een bakkwast de pakketjes mee. Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Halveer ondertussen de spruitjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd de rest van de ham in reepjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spruitjes en ham 2 min. Meng met de rest van de cashewnoten en de rest van de olie. Serveer bij de Wellingtons.

Mini-gehaktwellingtons met cashewnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept