Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Rooster de hazelnoten in de ovenschaal in ca. 8 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Breng ondertussen een pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Rasp de kaas. Snijd de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de aardappelblokjes samen met de bloemkoolroosjes 5 min. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  • 4 Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer met een garde de bloem ca. 3 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe en roer tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de aardappel en bloemkool over de eenpersoonsovenschaaltjes en schenk de kaassaus erover.
  • 5 Gratineer de schaaltjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de hazelnoten grof en strooi ze na 10 min. oventijd over de gratin.

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Choconestje met ijs en fudgesaus
55 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept