Blanke stoofpeertjes

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peertjes. Laat de steeltjes zitten en snijd een plakje van de onderkant zodat ze kunnen staan.
  • 2 Verwarm de wijn en suiker in een pan en roer tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de gember, snijd in stukken en voeg met de steranijs toe aan de wijn. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de wijn.
  • 3 Doe de peren in de pan en schenk er water bij tot ze onderstaan. Kook met de deksel schuin op de pan 50 min. op laag vuur. Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht op middelhoog vuur in ca. 10 min. inkoken tot een siroop. Schenk over de stoofperen. De peren zijn warm, lauw én koud lekker.

Blanke stoofpeertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in sesamkorstje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept