1 Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.
3 Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.
Pitabroodje met pompoentajine en falafel is een recept van Albert Heijn