1 Breng het water aan de kook. Voeg het zout en de kip toe. Kook de kip in 10 min. gaar, houd het water tegen de kook aan (pocheren). Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringetjes en de paprika in reepjes.
2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de paprikapoeder en knoflook 30 sec. Voeg de boerenkool, rode peper, paprika en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur.
3 Leg de kip op een bord en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng er 4 el barbecuesaus en 1 tl RedHot saus door. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne reepjes (julienne).
4 Snijd de pistolets open en bedek de onderste helften achtereenvolgens met boerenkool, appel en kip. Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de RedHot saus en verdeel over de kip.
Broodje kip met pittige boerenkool is een recept van Albert Heijn