1 Doe de doperwten in een hittebestendige kom en zet net onder kokend water. Giet na 1 min. af, laat uitlekken in een zeef en doe terug in de kom. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de munt en flink wat peper.
2 Breek de eieren boven een andere kom en klop ze los met een metalen garde. Voeg de zoutvlokken en peper toe.
3 Bestrijk een kleine antiaanbakpan licht met de olie en zet de pan op middelhoog vuur. Schenk de losgeklopte eieren erin en wacht tot ze beginnen te stollen. Breng met een houten lepel de gare zijkant naar het midden. Doe dit 5-6 keer, tot je de hele rand langs bent gegaan. Door het gestolde ei te verplaatsen, zorg je ervoor dat het ongare ei naar de vrijgekomen ruimte loopt en gaar kan worden.
4 Strooi de doperwten met feta over de omelet en bak het geheel nog 3 min., tot het ei net gestold is. Steek de zijkant voorzichtig los met een spatel, vouw de omelet dubbel en laat glijden op een voorverwarmd bord.
Dave Myers & Si King's omelet met doperwten, munt en feta is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta