Caesarboerenkool

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met 2 el olie, bestrooi met peper en eventueel zout en rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de croutons afkoelen.
  • 2 Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur (baktijd voor dit recept met cavolo nero is 8 min.) Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis fijn en meng met het citroenrasp en -sap. Pers de teen knoflook erboven en roer de kookroom erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  • 4 Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de croutons en schaaf de kaas erover.

Caesarboerenkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker