1 Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 min. mee.
2 Klop ondertussen in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Vet de quichevorm in. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel de paprika over de bloemkool. Schenk het eimengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
4 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer.
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten is een recept van Albert Heijn