1 Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
2 Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
3 Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
4 Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
5 Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.
Witte bonen met venkel en worst is een recept van Albert Heijn