1 Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de sjalotten in halve ringen, de knoflook fijn, voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
2 Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur. Voeg de pasta en tuinerwten toe en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.
Soep met boerenkool, spek en bonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)