1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de uien in dunne partjes. Snijd de bieten in partjes net zo groot als de ui. Schep de ui en biet in een kom om met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
2 Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee.
3 Laat de boerenkool uitlekken in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de kaas erover. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven.
Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas is een recept van Albert Heijn