1 Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
2 Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij en ui 1 min. Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.
3 Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.
4 Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet. Voeg de paprikasaus, het water, het bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel. Breng al roerend aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in kwarten.
5 Verdeel de soep over kommen of diepe borden en verdeel de eieren erover.
Winterminestrone met bruine bonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)