1 Bestrijk de ossenhaas met de helft van de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.
2 Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap in een kom of afsluitbare bak. Leg het afgekoelde vlees erin en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege.
3 Kook na 50 min. de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm.
4 Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.
5 Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 4 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen.
6 Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.
Ossenhaas tataki met noedels en radijs is een recept van Albert Heijn