Zoete bliksem met appel en spek

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe deze in een ruime pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan droogstomen.
  • 2 Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een ruime koekenpan en stoof hierin de appel en ui 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  • 3 Snijd ondertussen het spek in de lengte in 8 plakjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de speklapjes 5 min. Keer halverwege.
  • 4 Doe de gestoofde appel en ui bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met de mosterd en flink wat peper en eventueel zout. Serveer met de gegrilde speklapjes.

Zoete bliksem met appel en spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept