1 Verkruimel het brood tot stukjes van ca. ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een ruime hapjespan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
2 Bak in het achtergebleven bakvet het broodkruim, de knoflook en rode peper in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken.
3 Maak de pan schoon. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de prei 3 min. op hoog vuur. Voeg de erwten, slagroom en dragon toe en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar stoven.
4 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Neem de pan van het vuur en schenk het preimengsel in een hoge kom. Rasp de kaas en voeg toe aan het preimengsel. Pureer het preimengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met het broodkruim. Serveer direct.
Speltpasta met broodkruim en romige prei is een recept van Albert Heijn